Εμβόλια Κουνελιού

Εμβόλια Κουνελιού

0a4f796a6a89178af3c4ea5f1e9ecd37

Τα εμβόλια για τα κουνελάκια είναι δύο

Το ένα κατά της μυξωμάτωσης και το άλλο κατά της αιμορραγικής νόσου.

Πρέπει να επαναλαμβάνεις στο κουνέλι σου ένα εμβόλιο κάθε χρόνο ή και εξάμηνο.

1292b3ce3cdb57f0edd099f72a749f28

  • Μυξωμάτωση

Μεταδίδεται κυρίως με αιμοζυγατικά έντομα, κυρίως ψύλλους και κουνούπια και προσβάλλονται όλες οι φυλές των κατοικίδιων κουνελιών, ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής τους.

Η μυξωμάτωση εκδηλώνεται με πρήξιμο της περιοχής των οφθαλμών, με κλείσιμο της οφθαλμικής σχισμής και εντοπισμένες εξοιδήσεις στο κεφάλι, τα αυτιά, τα χείλη του στόματος, τον πρωκτό και τα γεννητικά όργανα. Τα συγκεκριμένα συμπτώματα εμφανίζονται μέσα σε λίγες ημέρες από τη στιγμή που το κουνέλι θα προσβληθεί από τον ιό.

  • Αιμορραγική Νόσος των Κουνελιών

Ο ιός μεταδίδεται με άμεση επαφή των κουνελιών όπως επίσης και με έμμεση επαφή με ανθρώπους, μολυσμένα κλουβιά και ρούχα αλλά και έντομα όπως είναι οι ψύλλοι.

Προκαλείται από καλυκοϊό με περίοδο επώασης μόλις 1-3 ημερών. Ο ιός είναι πολύ σταθερός σε συνθήκες περιβάλλοντος και μπορεί να επιβιώσει για περισσότερο από 100 ημέρες!

Τα συμπτώματα της Αιμορραγικής Νόσου των Κουνελιών μπορούν να περάσουν σχεδόν απαρατήρητα, όταν όμως εμφανίζονται αυτά είναι μεταξύ άλλων κατάπτωση, δύσπνοια, σπασμούς, υπερθερμία και ληθαργικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *