Οι Σκύλοι τους, τους έσωσαν από τον Καρκίνο

Οι Σκύλοι τους, τους έσωσαν από τον Καρκίνο

18599196_SA

Αξιοπρόσεχτη είναι η ιστορία της προέδρου του Ηνωμένου Βασιλείου Carol Witcher. Πριν πολλά χρόνια η πρόεδρος του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είχε ξεπεράσει την ασθένειά της με τον καρκίνο, παρατήρησε ότι ο σκύλος της συμπεριφερόταν παράξενα. Άρχισε να την προσεγγίζει από τη δεξιά πλευρά και να τη χτυπάει με το δεξί του πόδι στο δεξί της στήθος. Η γυναίκα υποψιασμένη αποφάσισε να επισκεφθεί το γιατρό της, ο οποίος διέγνωσε καρκίνο στο μαστό στο τρίτο στάδιο. Μετά από χειρουργείο και χημειοθεραπείες, η γυναίκα ανέκαμψε και χάρη στον σκύλο της έγινε καλά!

Η ιστορία αυτή δεν είναι η μόνη. Μία άλλη γυναίκα, 48 χρονών, έμενε με την κόρη της και τον πιστό της φίλο, ένα Λαμπραντόρ. Ο σκύλος της τον τελευταίο καιρό άρχισε και αυτός να επιδεικνύει περίεργη συμπεριφορά. Ήταν θλιμμένος, κοιτούσε επί ώρες έξω από το παράθυρο, έμοιαζε σαν να έπασχε από κατάθλιψη. Παράλληλα, όταν πλησίαζε την ιδιοκτήτριά του από τη αριστερή πλευρά ήταν ανήσυχος και συμπεριφερόταν παράξενα. Φυσικά, η 48χρονη γυναίκα ανησύχησε και αποφάσισε να κάνει μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, πιστεύοντας πως ο σκύλος της έχει κάποιο πρόβλημα. Όμως, ο κτηνίατρος δε βρήκε κάποιο πρόβλημα στον σκύλο. Ύστερα από καιρό, η γυναίκα μετά από ένα τσεκ απ ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο στο μαστό, ευτυχώς σε αρχικό στάδιο και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Όταν επέστρεψε από το χειρουργείο, υγιής πια, ο σκύλος την πλησίασε και άρχισε να κουνάει χαρούμενος την ουρά του, συνειδητοποιώντας πως το αφεντικό του ξεπέρασε τον κίνδυνο!

Πώς ο σκύλος καταλαβαίνει τον καρκίνο;

Σύμφωνα με τον ογκολόγο Sheryl Gabram-Mendola, στην πραγματικότητα ο καρκίνος αναγκάζει το σώμα να απελευθερώσει οργανικές ενώσεις, τις οποίες τα σκυλιά έχουν την ικανότητα να μυρίσουν. Με άλλα λόγια, όπως αναφέρει και η γιατρός Claire Guest, τα σκυλιά αισθάνονται τα καρκινικά κύτταρα, μέσω των οσμών που εκπέμπονται από το δέρμα, τα ούρα ή ακόμα και την αναπνοή του ανθρώπου που έχει καρκίνο.

cancerdogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *