Το Ιατρείο

Το πρότυπο ιατρείο μικρών ζώων του κτηνιάτρου Λάζαρου Καρανάσιου λειτουργεί από το 2010, σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 35. Καθημερινές και Σάββατα, μπορείτε να τον επισκέπτεστε με το κατοικίδιό σας προκειμένου να σας παρέχει άριστες ιατρικές υπηρεσίες αλλά και υπηρεσίες grooming ώστε το κατοικίδιό σας εκτός από υγιές να είναι λαμπερό και ακόμα πιο όμορφο! Ο κτηνίατρος και οι συνεργάτες του ανυπομονούν να σας γνωρίσουν και να φροντίσουν τον τετράποδο φίλο σας!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και στην ηλικία των 18 χρόνων έχοντας πολλά ερεθίσματα από την Ιταλία αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκεί το όνειρό του, να γίνει κτηνίατρος. Έτσι λοιπόν αποφοίτησε έπειτα από πέντε χρόνια σπουδών από πανεπιστήμιο της Νάπολης Medeicina Veterinaria Federico II με βαθμό άριστα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στο τμήμα Farmacologia e Tossicologia Veterinaria με επικεφαλή τον Prof. Florio σε μια μελέτη σε συνεργασία με τη σχολή της ιατρικής, με αντικείμενο τις παρενέργειες αντικαρκινικόυ φαρμάκου στο μυοκάρδιο ποντικιών εργαστηρίου. Η μελέτη δημοσιεύτηκε το 2013.

Συνεργάστηκε επί σειρά τριων ετών με τον Prof. Anastasio Aniello υπεύθυνο στο τμήμα αστυκτηνιατρικής, εκτελώντας ελέγχους σε χώρους εστίασης, σφαγείων, εργαστηρίων παρασκευής τροφίμων, μέρη περισυλλογής ιχθύων και οστρακοειδών. Παράλληλα πραγματοποιούνταν στο αντίστοιχο τμήμα ελέγχου τροφίμων, μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, δίνοντας του τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πτυχιακή εργασία πειραματικής φύσεως με βαθμό επίσης άριστα.

Στη συνέχεια αφιερώθηκε στην παθολογία και χειρουργική μικρών ζώων. Εργάστηκε επι σειρά ετών σε δυο κλινικές στην Ιταλία αποκτώντας μεγάλη εμπειρία έπειτα από πληθώρα περιστατικών σε διάφορα ειδη κατοικιδίων. Ερχόμενος στην Ελλάδα εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο σώμα της αεροπορίας με την ειδικότητα του κτηνίατρου λαμβάνοντας γνώση και περαιτέρω εμπειρία σε στρατιωτικούς σκύλους εργασίας και βαρέων καθηκόντων. Έπειτα το πάθος του αλλά και η αγάπη για καθημερινή επαφή με τα ζώα τον ώθησε στο να δημιουργήσει το δικό του χώρο, ένα κτηνιατρικο κέντρο στα νότια προάστια στην περιοχή της Γλυφαδας. Πρόκειται για το vetherapy, το κτηνιατρικο κέντρο μικρών ζώων που παρέχει τις πιο σύγχρονες και υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες σε ένα φιλικό περιβάλλον για το κατοικίδιο, αλλά και τον ιδιοκτήτη. Οι συνεργάτες είναι εξειδικευμένοι και άρτια καταρτισμένοι ώστε να αποδίδεται πάντα το επιθυμητό αποτελεσμα. Οι υπηρεσίες ποικίλουν από μια απλή κλινική εξέταση και εμβολιασμό, εώς εξειδικευμένα χειρουργεία.

Η δράση του ως κτηνίατρος δεν περιορίζεται σαφώς μόνο εντός του κτηνιατικού κέντρου αλλά εκτείνεται πολύ πιο έξω από αυτόν. Καθημερινά περιθάλπτει είτε με φιλοζωικές οργανώσεις είτε με ιδιώτες, ζώα που χρήζουν κτηνιατρική φροντίδα προσπαθώντας να συμβάλουν όλοι σε μια πιο υγειή εικόνα των τετράποδων αυτών μας φίλων. Με αγαπητά πρόσωπα γίνονται κατά καιρούς ταξίδια στην βόρεια Αφρική οργανώνοντας επιχειρήσεις διάσωσης και περίθαλψης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, διότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες εκεί ειναι από ελάχιστες ως μηδαμινές. Παράλληλα αρθρογραφεί τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο με ποικίλα θέματα, ενημερωτικού, συμβουλευτικού και προληπτικού χαρακτήρα

Η λατρεία του για αυτόν τον χώρο, το χώρο των ζώων, του δίνει συνεχώς δύναμη αλλά και θέληση για διαρκή εκπαίδευση αλλά και ενημέρωση. Νέα εμβόλια, καινοτ’ομες τεχνικές και καινούριες προσεγγίσεις σε διάφορα καθημερινά θέματα ειναι λίγες από τις αιτίες που τον ωθούν στο να παρακολουθει ετησίως κτηνιατρικά συνέδρια πανελλαδικώς αλλά και παγκοσμίως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *