Αποπαρασιτώσεις: Ενδοπαράσιτα- Εξωπαράσιτα στο κατοικίδιο

Αποπαρασιτώσεις: Ενδοπαράσιτα- Εξωπαράσιτα στο κατοικίδιο

Τα σκυλιά και οι γάτες δεν είναι μόνο κατοικίδια ζώα. Πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως τα μέλη της οικογένειας. Και όπως κάθε μέλος της οικογένειάς, είναι σημαντικό να το κρατάτε υγιές και απαλλαγμένο από παράσιτα.

Είναι αρκετά κοινό για ένα σκύλο ή μια γάτα να μολυνθεί με εσωτερικά ή εξωτερικά παράσιτα κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους. Τα παράσιτα μπορεί να επηρεάσουν το κατοικίδιο με πολλούς τρόπους. Μερικά παράσιτα μπορούν ακόμη να μολύνουν και να μεταδώσουν ασθένειες σε εσάς και την οικογένειά σας.

ΕΝΔΟΠΑΡΑΣΙΤΑ

71f3886315f256f4d2b32d1b4e82c2f647c47d16348e554d272afce277f0d2da3574e12fe231b74bae526498f6c45aa6

Γαστρεντερικά σκουλήκια

Εκτιμάται ότι τέσσερις στους πέντε σκύλους, και τρεις στις τέσσερις γάτες, έχουν γαστρεντερικά σκουλήκια. Για να βοηθήσετε στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου πρέπει να δοθούν φάρμακα απο το στόμα για τον καθαρισμό του γαστρεντερικού συστήματος κάθε δύο με τρεις μήνες  εφ όρου ζωής. Καθώς και η τακτική απεντόμωση, είναι επίσης σημαντική για να διατηρηθεί ένα υγιεινό περιβάλλον . a79dce615f9782956765927c24260f43

Διροφιλαρίωση

Η Διροφιλαρίωση ή αλλιώς “Το σκουλήκι της καρδιάς” μεταδίδεται στη γάτα μετά από το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού. Ο πολλαπλασιασμός του παρασίτου γίνεται στην πνευμονική αρτηρία και απελευθερώνονται οι μικροφιλάριες που ανευρίσκονται στο αίμα του ζώου μετά από διάστημα 6-9 μηνών. Οι αλλοιώσεις που προκαλούνται από τα παράσιτα οδηγούν σε σοβαρές βλάβες στα αγγεία της καρδιάς, των νεφρών και των πνευμόνων και σταδιακά σε διόγκωση της δεξιάς καρδιάς ,υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια και τέλος στο σύνδρομο της οπίσθιας κοίλης φλέβας , καταστροφή του ήπατος και το θάνατο. Γι αυτο το λόγο μέσα στη θεραπεία για τα ενδοπαράσιτα καλό θα ήταν να συμπεριλαμβάνεται το χάπι ενάντια στη Διροφιλάρια.

 ΕΞΩΠΑΡΑΣΙΤΑ

Οι ψύλλοι

Τσιμπήματα ψύλλων μπορεί να προκαλέσουν πολύ σοβαρές αντιδράσεις τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους, και μπορεί επίσης να προκαλέσουν αναιμία σε μεγάλο βαθμό . Για να σπάσει ο κύκλος των ψύλλων, καλό είναι να τοποθετούνται ειδικές αμπούλες στο δέρμα του ζώου κατά μήκος της ράχης χειμώνα καλοκαίρι. Όποιο και αν επιλέξετε εφαρμόστε μία φορά το μήνα στο κατοικίδιο σας.

Προσοχή!!!

Μετά την εφαρμογή μην κάνετε μπάνιο το κατοικίδιο σας, αφήστε να περάσουν 3 ημέρες και μετά.

Τα τσιμπούρια 

Για τα τσιμπούρια εκτός απο τα spray και τις αμπούλες που πρέπει να χρησιμοποιείτε μία φορά το μήνα, υπάρχουν και κολάρα τα οποία έχουν αρκετή διάρκεια ( έως και 6 μήνες) και βοηθούν σημαντικά στο να μην κολλήσει το κατοικιδιό σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *