Το Ουροποιητικό Σύστημα της Γάτας

Το Ουροποιητικό Σύστημα της Γάτας

Το ουροποιητικό σύστημα της γάτας είναι ένα από τα βιολογικά συστήματα του οργανισμού αναγκαίο για τη διατήρηση της καλής υγείας της γάτας. Ένα υγιές ουροποιητικό σύστημα μπορεί να εκτιμηθεί με τη μέτρηση του επιπέδου του pH στα ούρα της γάτας. Πέτρες που μπορεί να εμφανιστούν στην κύστη της γάτας, στην ουρήθρα, και στα νεφρά, οφείλεται στην κακή διατροφή. Συμπτώματα του ουροποιητικού προβλήματα μπορούν να περιλαμβάνουν δυσκολία στην ούρηση, απώλεια της όρεξης, υγρές περιοχές γύρω από το πέος ή του αιδοίου, και το αίμα στα ούρα.

Το ουροποιητικό σύστημα της γάτας λειτουργεί για να διατηρήσει τη σωστή ποσότητα του νερού στο σώμα.

Τα όργανα που συνθέτουν το αιλουροειδή ουροποιητικό σύστημα είναι τα νεφρά, οι ουρητήρες, η ουροδόχος κύστη και η ουρήθρα. Αυτά τα όργανα λειτουργούν μαζί ως ένα πλήρες βιολογικό σύστημα για την εξάλειψη των υγρών αποβλήτων από το σώμα. Όταν το ουροποιητικό σύστημα μολύνεται ή χάνει λειτουργικά μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία του αιλουροειδούς.

kidney_Hills

Νεφροί

Εν μέρει όταν επέλθει η πέψη οι τροφές είναι κατανεμημένες κατά την εισαγωγή στο λεπτό έντερο. Από εκεί το νερό και θρεπτικά συστατικά θα πρέπει να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Το ρεύμα του αίματος παίρνει το νερό στα νεφρά τα οποία στη συνέχεια θα φιλτράρουν οποιαδήποτε παρουσία αποβλήτων. Αυτή η λειτουργία κρατά τη χημεία του σώματός του αιλουροειδούς σε ισορροπία, ενώ απομακρύνει τις τοξίνες.

caturinary2

Ουρητήρες

Οι ουρητήρες είναι δύο μικροί σωλήνες που συνδέονται με τα νεφρά. Τα υγρά απόβλητα που τώρα έχουν φιλτραριστεί μέσω των νεφρών, θα περάσουν μέσω των ουρητήρων και κατόπιν στην κύστη.

Κύστη

Η κύστη σιγά-σιγά γεμίζει με ούρα, όπου θα παραμείνουν μέχρι να ουρίσει η γάτα. Η κύστη έχει μια μικρή δραστική λειτουργικότητα, αλλά εξακολουθεί να εξυπηρετεί ένα σημαντικό σκοπό.

Μια καλά ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική για να κρατήσετε το ουροποιητικό συστήμα της γάτας σας υγιή. Μια κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, όπως την δημιουργία των strutive κρυστάλλων. Οι Strutive κρύσταλλοι αποτελούνται από μαγνήσιο και φώσφορο, και μπορεί να τους συλλέξει η γάτας σας στην κύστη ή εντός της ουρήθρας, όπου και να την δυσκολέψει στην ούρηση.

Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για να σας βοηθήσει στο σχεδιασμό μίας δίαιτας προσαρμοσμένης ώστε να ταιριάζει στην ηλικία και στις διατροφικές ανάγκες της γάτας σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *