Πότε χρειάζεται κούρεμα η γάτα μου; Πρέπει να την κάνω μπάνιο;

Πότε χρειάζεται κούρεμα η γάτα μου; Πρέπει να την κάνω μπάνιο;

4d6288b9598018bce169700965626f6d

Οι γάτες είναι από τη φύση τους πολύ καθαρά ζώα. Μία γάτα ξοδεύει 5 ώρες την ημέρα για την περιποίηση της και 16 ώρες για τον ύπνο της. Αλλά μερικές φορές ακόμα και οι πιο απαιτητικές γάτες χρειάζονται ένα makeover.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη του τακτικού καλλωπισμού της γάτα σας:

Θα κρατήσει τη γούνα της γάτας σας και το δέρμα καθαρό και σε καλή κατάσταση

Θα μειώσει την ποσότητα των μαλλιών στα ρούχα και στα έπιπλά σας

Θα υπάρχει μείωση των τριχόμπαλων

Βοήθεια υποφέρουν από αλλεργίες ανέχονται τη γάτα σας καλύτερα

Θα ανακαλύψετε τυχόν προβλήματα όπως, πληγές, ψύλλους, τσιμπούρια, εξογκώματα, εξανθήματα, απώλεια βάρους, πριν γίνουν σοβαρά

Πόσο συχνά;

Εξαρτάται από το είδος του τριχώματος, και το επίπεδο ανοχής της γάτας σας. Μικρού και μεσαίου μήκους τριχώματος, είναι γενικά καλό ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα για να αφαιρέσετε τα νεκρά μαλλιά και να αναδιανεμηθούν τα έλαια του δέρματος. Γάτες με κοντά μαλλιά σπάνια χρειάζονται να λούζονται εκτός αν είναι πολύ βρώμικα ή ανίκανα να καθαρίστουν λόγω κακής υγείας. Γάτες με μακρύ τρίχωμα είναι ένα διαφορετικό θέμα. Θα πρέπει να βουρτσίζονται αρκετές φορές την εβδομάδα ή ακόμα και καθημερινά. Ράτσες όπως οι Περσίας μπορεί να χρειάζονται να λούζονται κάθε μήνα ή δύο για να κρατήσετε το μακρύ τους τρίχωμα καθαρό.

Κούρεμα

7ea88aed986f9f5a841f93b8c769897c Το κούρεμα στις γάτες δε είναι σύνηθες όπως στους σκύλους. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να είναι η έσχατη αναγκή, όπως αν έχουν δημιουργηθεί κόμποι όπου με το βούρτσισμα δεν μπορούν να φύγουν ή για να μην ακουμπάει το τρίχωμα τους στις ακαθαρισίες τους. Άλλος λόγος για να προχωρήσουμε στο κούρεμα μιάς γάτας είναι άν έχει παράσιτα, όπου σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κουρευτεί και να λουστεί.

Μπάνιο

0ed842818dea15e9c758cbae4ce8648d Αν η γάτα σας έχει μακρύ τρίχωμα ή λερωθεί πολύ, θα πρέπει να λούζεται,σε διαφορετικές περιπτώσεις δε είναι απαραίτητο, αλλά μην περιμένετε να της αρέσει. Οι περισσότερες γάτες είναι απόλυτα προσβεβλημένες με την προοπτική ενός λουτρού. Κάποιες αντιστέκονται σθεναρά. Στην πραγματικότητα, αν η γάτα σας είναι αδύναμη, έχει καρδιακά προβλήματα ή υψηλή αρτηριακή πίεση, συζητήστε με τον κτηνίατρό σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του μπάνιου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *