Ράτσα ή Αδέσποτο;

Ράτσα ή Αδέσποτο;

Το θέμα επιλογής «ράτσα» η «αδέσποτο» έχει να κάνει με το τι ζητάει ο καθένας. Αν θέλεις ένα σκύλο απλά για παρέα χωρίς να σε ενδιαφέρει τίποτε άλλο επέλεξε ένα αδέσποτο. Στην πορεία είναι σίγουρο ότι το αδέσποτο αυτό θα εμφανίσει κάποιες ικανότητες, άλλες καλές άλλες κακές. Ποτέ όμως δεν θα ξέρεις από πριν ποιες θα είναι αυτές. Αν θέλεις όμως ράτσα τα παρακάτω είναι κατάλληλα.

b7f85bbd54e4d8ceba8178abb373082f

Bichon Frise

Border Collie

Boxer

Bulldog

Chihuahua

Cocker Spaniel

Yorkshire Terrier

 

Αν όμως έχεις παιδιά και θέλεις να είσαι ήσυχος ότι δεν θα τους συμβεί κάτι στη συμβίωση μαζί του, επέλεξε ράτσα, οπού θα το έχεις μεγαλώσει εσύ και θα ξέρεις  τις αντιδράσεις του σε κάθε περίσταση.

Κάποια από αυτά είναι :

d6b040e79f47e90a8138df89f8822a54

Labrador & Golden Retriever

Poodle
Bichon Frise

Beagle
Γερμανικός Ποιμενικός

Collie

Άρα το σημαντικότερο είναι πριν επιλέξει ένα σκύλο να αναρωτηθείς  λίγο γιατί θέλεις ένα σκύλο. Οπότε  σίγουρα θα καταλήξεις σε κάποιες επιλογές.

47c579df4d9ade4e3439a0c5989f9aec06f2edc285ecb12120dee00c334c95aa

Μην ξεχνάμε όμως ότι και η υιοθέτηση ενός αδέσποτου είναι μια πράξη που θα σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα μέσα σου, σκεπτόμενος ότι έσωσες μια ψυχή, κάτι που θα είναι και ιδανικό μάθημα για τα παιδιά σου ώστε να καταλάβουν ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδι που σήμερα το παίζουμε και αύριο το παρατάμε, έχουν ευθύνη και χρειάζονται φροντίδα.  Δίνεις στο ίδιο μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει σώζοντας το από κινδύνους, όποιοι και αν είναι αυτοί.

Και σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της κίνησης θα είναι ένα ανιδιοτελές βλέμμα αγάπης που θα πάρεις από το ζωάκι αυτό, βλέποντας στο πρόσωπο σου τον <<σωτήρα>> του.

Το επόμενο βήμα είναι να δεις  τι απαιτήσεις έχει η κάθε επιλογή γιατί είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες. Αφού κάνεις  και αυτό τότε σίγουρα θα έχεις καταλήξει στην καταλληλότερη επιλογή.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις, όποια και αν είναι η τελική σου επιλογή είναι να έχεις ως κριτήριο επιλογής την εμφάνισή.

Όποια και αν είναι η επιλογή σου, θυμήσου ότι το μόνο που ζητούν είναι φροντίδα και αγάπη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *